Tytsjerksteradiel Tennis Toernooi (TTT)

 
Dit jaar wordt de TTT op zaterdag 31 augustus gespeeld op ons eigen park.
Wil je je vast opgeven? Stuur een mail naar Jan Huurneman: j.huurneman3@chello.nl.

Op zaterdag 9 september 2023 vond de 12e editie van de TTT plaats in Oenkerk en
heeft ons team opnieuw het kampioenschap in de wacht gesleept. Gefeliciteerd toppers! 
 
 

 
Vanwege de coronacrisis en het risico voor de deelnemers kon in 2020 en 2021 de TTT helaas niet doorgaan, maar in 2022 is dit gezellige toernooi weer gehouden. Zaterdag 3 september is dit georganiseerd bij De Leechkamp in Burgum.
 
3 september 2022

Onder fantastische weersomstandigheden is op zaterdag 3 september voor de elfde keer het jaarlijkse Tytsjerksteradiel Tennis Toernooi gehouden op het Tennis en Padel complex van De Leechkamp te Burgum. Wederom deden alle vijf de verenigingen van onze gemeente (De Leechkamp uit Burgum, `t Akkerlân uit Garyp, De Trynwalden uit Oentsjerk, De Marslach uit Eastermar en Galefjild uit Hurdegaryp) mee.

 

 Alle deelnemers stroomden vanaf ca. 09:15 uur toe en werden met koffie en cake hartelijk welkom geheten door de wedstrijdleiding bij monde van Rob van Oijen.

Om 10:00 uur werd het startsignaal gegeven voor de eerste van vijf speelronden van ieder drie kwartier. Hierbij streden koppels in de categorieën Heren Dubbel, Dames Dubbel en Gemengd Dubbel éénmaal tegen dezelfde koppels van de andere verenigingen. Na drie ronden was er een lunchpauze, waarin alle deelnemers zich te goed konden doen aan soep, broodjes, salade en fruit. Dit geheel was door De Leechkamp prima verzorgd.

Gesterkt en gelaafd was een ieder om 14:00 uur weer paraat voor de laatste twee ronden.

Om 16:00 uur waren alle 30 wedstrijden gespeeld en klonk het eind signaal.

 

Tijdens de gezellige nazit, onder het genot en diverse borrelsnacks en drankjes, kwamen we tot het hoogtepunt van deze dag: de bekendmaking van de uitslag en de uitreiking van de wisselbeker. De Leechkamp is overtuigend kampioen geworden met 4 punten meer dan de verenigingen De Trynwalden en De Marslach die op een gedeelde tweede plaats uitkwamen. Onze vereniging heeft alle andere verenigingen in punten voor laten gaan, maar we hebben wel hele leuke wedstrijden gespeeld.

 

Voor Galefjild hebben de volgende leden hun uiterste best gedaan op het kunstgras:

·        De dames: Ineke van Kalteren, Haydé van Dijk, Klaske Hempenius, Lenie Veen en Jermey Annema.

·        De heren: Gert van Hoenselaar, Franke Kooistra, Hans Verhoef en Jan Huurneman.

 

Volgend jaar hopen we een beter resultaat te behalen, waarbij het veroveren van die prachtige beker ons ultieme doel is!

 

De teamcaptain,

Jan Huurneman

 


 

14 september 2019

Onder fantastische weersomstandigheden is op zaterdag 14 september voor de tiende keer het jaarlijkse Tytsjerksteradiel Tennis Toernooi gehouden op het Galefjild te Hurdegaryp. Wederom deden alle vijf de verenigingen van onze gemeente mee: De Leechkamp uit Burgum, `t Akkerlân uit Garyp, De Trynwalden uit Oentsjerk, De Marslach uit Eastermar en Galefjild uit Hurdegaryp.

Alle 45 deelnemers stroomden vanaf ca. 09:15 toe en werden met koffie en cake hartelijk welkom geheten.
Om 10:00 uur werd het startsignaal gegeven voor de eerste van vijf speelronden van ieder drie kwartier. Hierbij streden koppels in de categorieën Heren Dubbel, Dames Dubbel en Gemengd Dubbel éénmaal tegen dezelfde koppels van de andere verenigingen. Na drie ronden was er een lunchpauze, waarin alle deelnemers zich te goed konden doen aan diverse soorten soep, broodjes, salade en fruit. 
Gesterkt en gelaafd was een ieder om 14:00 uur weer paraat voor de laatste twee ronden.
Om 16:00 uur waren alle 30 wedstrijden gespeeld en klonk het eindsignaal.

Tijdens de gezellige nazit, onder het genot en diverse borrelsnacks en drankjes, kwamen we tot het hoogtepunt van deze dag: de bekendmaking van de uitslag en de uitreiking van de wisselbeker. De Leechkamp is overtuigend kampioen geworden met 11 gewonnen wedstrijden. Tweede werd Trynwalden en derde Galefjild.
Hierdoor verhuist de grote wisselbeker vanuit Hurdegaryp naar Burgum.
Speciaal voor de kampioenen hadden onze jeugdleden Femke Meeuwsen en Fabiënne Huurneman een “walk of fame” gemaakt op de tegels na de ingang van het park. Ze mochten na het doorknippen van een lint als eersten er over heen lopen. Een leuk idee van deze meisjes!

Voor Galefjild hebben de volgende leden hun uiterste best gedaan op het gravel:
  •  De dames: Gea Plantinga, Judith Meeuwsen, Jolanda de Graaf, Danielle Schriemer en Irma Zondervan.
  •  De heren: Gert van Hoenselaar, Frans Visser, Jacob van Dijk, Henk Driessen en Jan Huurneman, terwijl Tony Guth en Robert Huurneman dit deden voor De Marslach.

Tot slot maar zeker niet op de laatste plaats nog een woord van dank voor de dames die de catering op voortreffelijke wijze de gehele dag hebben verzorgd inclusief alle inkopen en het maken van de soepen, salade en broodjes:
Vera van de Boom, Jolanda de Graaf, Gea Plantinga, Haydé Naersen, Mieke Vreeburg en Baukje Terpstra. 
Dames het was grote klasse. Nogmaals namens alle deelnemers hartelijk bedankt.

De teamcaptain,
Jan Huurneman
 


 
22 september 2018

In alle vroegte werd op zaterdag 22 september gewerkt aan de banen om deze speelklaar te maken voor het jaarlijkse Tytsjerksteradiel Tennis Toernooi dat op het Galefjild werd gehouden. Door de slechte weersomstandigheden van de voorafgaande dagen lagen de banen, afgezien van een aantal plassen regenwater, vol met afgewaaide bladeren, eikels en takjes. Met sleepnetten, een bladblazer en lijnenvegers werd tot vlak voor de aanvang hard gewerkt om alle 6 de banen onberispelijk op te leveren.
 
Wederom waren alle vijf de verenigingen van onze gemeente (De Leechkamp uit Burgum, `t Akkerlân uit Garyp, De Trynwalden uit Oentsjerk, De Marslach uit Eastermar en Galefjild uit Hurdegaryp) in staat om een team op de been te brengen, zodat het een volwaardig toernooi is geworden.
 
De organisatie lag dit jaar in de handen van tennisvereniging `t Akkerlân, die dit op voortreffelijke wijze heeft uitgevoerd.
Alle 40 deelnemers stroomden vanaf ca. 09:15 toe en werden met koffie en cake hartelijk welkom geheten.
Om 10:00 uur werd het startsignaal gegeven voor de eerste van vijf speelronden van ieder drie kwartier. Hierbij streden koppels in de categorieën Heren Dubbel, Dames Dubbel en Gemengd Dubbel éénmaal tegen dezelfde koppels van de andere verenigingen. Na drie ronden was er een lunchpauze, waarin alle deelnemers zich te goed konden doen aan diverse soorten soep, broodjes, salades en fruit. Ook dit gebeuren was door `t Akkerlân prima verzorgd.
Gesterkt en gelaafd was een ieder om 14:00 uur weer paraat voor de laatste twee ronden.
Om 16:00 uur waren alle 30 wedstrijden gespeeld en kon er worden gedoucht.
 
Ondanks de matige weersvoorspellingen voor deze dag, bleef het – op één klein buitje na – de gehele dag droog, terwijl af en toe de zon zich ook nog even liet zien. Daardoor kon het vooraf opgestelde speelschema volledig worden afgewerkt. Ook het publiek was in grote getale aanwezig om de hun bekende spelers aan te moedigen.
 
Tijdens de gezellige nazit, onder het genot en diverse borrelsnacks en drankjes, kwamen we tot het hoogtepunt van deze dag: de bekendmaking van de uitslag en de uitreiking van de wisselbeker. 
Tot onze verrassing was Galefjild, met 1 wedstrijdpunt verschil, kampioen van 2018 en werd De Trynwalden tweede en De Leechkamp gedeeld derde met `t Akkerlân.
Hierdoor zal de grote wisselbeker weer een jaar in het Galenest staan te pronken.
Hulde voor en dank aan alle spelers van Galefjild, te weten de dames Geke Bloembergen, Haydé van Dijk, Nipha de Groot, Gea Plantinga, Willy Timmerman en de heren Gert Hoenselaar, Robert Huurneman, Jan Huurneman, Frans Visser en Jitze Zijlstra, die deze fantastische prestatie hebben geleverd.
 
Rest mij – en zeker niet op de laatste plaats – nogmaals onze dank uit te spreken aan de volgende personen die achter de bar alle deelnemers en bezoekers de gehele dag hebben voorzien van allerlei drankjes: Tiny en Tony Guth, Haydé en Jacob van Dijk, Geke Bloembergen, Jannie Graansma en Willy Timmerman.
 
De teamcaptain,
Jan Huurneman
 


16 september 2017
 

Voor dit jaar stond het Tytsjerksteradiel Tennis Toernooi in de agenda om op 2 september te worden gehouden.

Nu blijkt dat één van de tennisverenigingen in Tytsjerksteradiel (De Marslach in Eastermar) een dorpsfeest heeft en men weet zeker dat er dan geen tennisteam op de been gebracht kan worden.

Bij nadere inventarisatie naar de mogelijkheid van een andere speeldag kwam zaterdag 16 september naar voren, die voor de andere verenigingen acceptabel is. Voor Galefjild staat er op die dag niets gepland, dus zou het voor ons ook moeten kunnen, alleen staat er de dag erna (zondag 17 september) een eigen ladiesday op het programma. Hopelijk levert dit niet al te veel problemen op.

Een bijkomend voordeel is nog dat 2 september in de periode valt dat de mixed clubkampioenschappen plaatsvinden, dus mogelijk ook problemen kan veroorzaken om een compleet team op de been te brengen.

We hebben daarom besloten dat 16 september de beste optie is, zodat alle 5 de verenigingen kunnen deelnemen.

 

Dit GEZELLIGHEIDS- toernooi wordt dit jaar gehouden en georganiseerd door TV Trynwalden in Oentsjerk.

Er worden alleen dubbels gespeeld (Dames-, Heren- en Gemengd dubbel), waarbij een koppel van iedere vereniging tegen een koppel van de 4 andere clubs een wedstrijd op tijd speelt.

De speelsterkte mag variëren van de KNLTB sterkte (op je pasje) van 6 – 9.

Ook wanneer je maar 1, 2 of 3 partijtjes wilt spelen, dan kun je je aanmelden.

 

Belangstellenden kunnen voor nadere informatie en/of zich melden/opgeven bij Jan Huurneman (j.huurneman3@chello.nl of telefonisch: 0511-473956).

 


  

2015 

 

HURDEGARYP - Gezelligheid, sportiviteit en mooie tennis wedstrijden waren zaterdag onderdelen van het Tytsjerksteradiel tennis toernooi. Een jaarlijks fenomeen waar in deze uitvoering 4 van de 5 tennis clubs uit de gemeente aan meededen. Deze verenigingen, Leechkamp (Burgum), It Akkerlȃn (Garyp), Trynwalden (Oentsjerk) en Galefjild (Hurdegaryp) hadden spelers afgevaardigd om per persoon 2 wedstrijden te spelen verdeel over dames dubbel, heren dubbel en gemengd dubbel.

Het was ‘met de hakken over de ‘tennisbaan’' maar Galefjild won.

Op het tennispark in Hurdegaryp streden 32 spelers om de fel begeerde bokaal die behoorde bij dit toernooi, een toernooi wat jaarlijks gespeeld wordt. Eigenlijk is het mooiste dat jong, wat minder jong en ‘oud’ samen spelen. Uiteraard dient opgemerkt te worden dat het begrip ‘oud’ natuurlijk zeer relatief is. De wat minder jonge speelsters en spelers stonden er wel !!

In de ochtend uren werden 2 van de 3 speelrondes gespeeld, wedstrijden van een uur waarbij geen sets werden gespeeld maar gewoon een uur lang de games tellen. Er waren spannende wedstrijden die in 7-7 of in 8-8 eindigden. ‘Walk overs’ waren er ook, 16-1 en zelfs 2 keer 14-0 partijen.
Het mooie is dan dat alle deelnemers even later gewoon samen aan de prima door Galefjild verzorgde lunch zaten.
Rond dat tijdstip arriveerde ook ik, na een hartelijk welkom en de vraag of ik ook nog wilde lunchen kreeg ik nog een vraag; of ik een groepsfoto wilde maken. Uiteraard was mijn camera mee en dan nee zeggen is voor mij geen optie natuurlijk. Maar 32 personen op de foto krijgen lijkt eenvoudig maar dat bleek iets lastiger. “zit mijn haar goed’ ‘ik wil graag naast hem of haar staan’ en zelfs ‘is het mogelijk dat je mij ‘wat voordeliger’ op de foto shopt ?’
Nee beste mensen de eerste foto onder (of boven) dit verslag is gewoon wat het is, niks bewerkt, puur natuur.

Na de lunch de 3e speelronde van weer een uur.
Als ik net voor 16.00 uur weer arriveer voor de prijsuitreiking weer dezelfde hartelijkheid, wat ik wilde drinken en dat zelfs van meerdere personen.
Het tellen van de punten was lastiger dan het leek, De Leechkamp en Galefjild hadden evenveel wedstrijd punten. Galefjild had in alle wedstrijden een paar meer gewonnen games dan Leechkamp en dus was Galefjild de winnaar en Leechkamp eervol 2e waar Trynwalden 3e en It Akkerlan 4e werd.

Het was nog lang ‘onrustig’ in It Galenest, het clubhuis op het tennispark. De plaatselijke Chinees bracht even later het diner …….
Normaal gesproken organiseert de winnende vereniging het toernooi van het volgende jaar. Omdat het dan de 4e keer in Hurdegaryp zou worden gaat De Leechkamp in Burgum het toernooi volgend jaar organiseren.