Wij zijn een actieve en gezellige vereniging, waar je kunt tennissen op elk niveau op een mooi gelegen tennispark. Ons sportpark heeft een clubgebouw met een uniek dakterras. Hierdoor kun je van bovenaf mooi alle wedstrijden bekijken. We beschikken over 6 gravelbanen, waarvan er 4 voorzien zijn van verlichting, een oefenkooi, douche-faciliteiten, een kantine en voldoende parkeergelegenheid.

Tennisvereniging Galefjild heeft rond de 150 leden in allerlei leeftijden waarvoor we door het jaar heen allerlei activiteiten organiseren. De jeugdcommissie organiseert bijvoorbeeld het openingstoernooi, een pannenkoekentoernooi, de jeugdclubkampioenschappen, een slottoernooi met ouder-kind tennissen en nog veel meer leuke dingen. We hebben een vaste toss-avond waar alle leden van harte welkom zijn en we hebben we een actieve seniorengroep met een eigen toss-ochtend.
 
Voor zowel beginners als gevorderden is er de mogelijkheid om tennisles te volgen bij onze tennisschool. Er zijn aparte lessen voor zowel jeugd als senioren. De lessen worden verzorgd door onze trainer Roland Lucardie. Uiteraard kun je je ook opgeven om (in teamverband) mee te doen aan de KNLTB tenniscompetitie. Deze wordt zowel in het voorjaar als in het najaar op verscheidene dagen en niveaus, zowel voor jeugd als senioren georganiseerd. 

Op dit moment is ons park echter gesloten: 1 april zijn de banen weer opnieuw geprepareerd en kan er weer gespeeld worden. Schroom niet om eens langs te komen en de sfeer te proeven op ons park, te genieten van de tennissport en de gezelligheid. Wellicht vind je het leuk om (daarna) lid te worden van onze vereniging. Via onderstaande knop kun je (vanaf 1 april) een dagkaart en (vanaf eind juni) een zomerkaart aanschaffen. Tot snel!

 
Klik op deze knop voor:
Dag- en zomerkaarten 
 
 
Inloggen leden
Bestuur & commissies
Lid worden
Dag- of zomerkaarten
Onderhoudsploeg
Historie
Jeugdcommissie / Blog lees meer...
Tennislessen - Trainer
Galekrabbel / nieuwsbrief
Activiteiten
Toernooien KNLTB
Tytsjerksteradiel Tennis Toernooi
Onze sponsoren
Nieuws > lees meer..
FEB
10
Vrijdag 14 februari: Bijzondere ledenvergadering
Vanaf 20:00 uur in het Galenest. Het is belangrijk dat u als lid hierbij aanwezig bent!
 
What do you want to do ?
New mail

FEB
07
Banen prepareren
Zaterdag 15 februari starten we om 08:30 uur met het prepareren van de banen!
 
What do you want to do ?
New mail

FEB
03
Van der Valk Hurdegaryp Galefjild Open 2020!
Ook dit jaar komt er weer een Open Toernooi in Hardegarijp! Zet hem vast in je agenda: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli.
 
What do you want to do ?
New mail

Blog Jeugd > lees meer..
JUN
15
8KR√Ľnom Competitie 2018
Vanuit onze tennisvereniging doen ook dit jaar kinderen lees meer...

8KRûnom Competitie 2018

Vanuit onze tennisvereniging doen ook dit jaar kinderen mee aan de 8KRûnom competitie. Dit is een initiatief vanuit tennisverenigingen in de gemeente Achtkarspelen en omringende gemeenten als Tytsjerksteradiel en Grootegast. In zijn totaliteit strijden 21 koppels en bijna 45 kinderen in de verschillende ‘tenniskleuren’ Oranje, Groen en Geel op verschillende tennisparken om de titel, maar veel belangrijker ze komen in aanraking met andere tennissers van hun leeftijd en leren spelenderwijs de ins and outs van het tennisspel. Er wordt geselecteerd op leeftijd en er wordt geen onderscheid gemaakt naar geslacht.

 

Kim Regtien en Norah Willekes spelen in Oranje mee. In Oranje spelen ze toepasselijker wijs met oranje ballen en op ¾ veld. Het duo heeft inmiddels twee wedstrijden gespeeld tegen Kootstertille en Buitenpost. Voor Kim waren dit de eerste echte wedstrijden tegen onbekende spelers. Norah deed vorig jaar al mee. Met twee overwinningen op zak gaat het duo aan kop in de Oranje poule.

 

Hester Bultema en Dagmar Willekes spelen gezamenlijk in Groen. Dit betekent dat ze op het hele veld spelen met Groen gekleurde ballen. Ook voor Hester geldt dat dit haar eerste echte wedstrijden zijn buiten het Galefjild. De dames maakten een vliegende start mee en wonnen tegen 13-jarige meiden uit Kollum.

LEES MEER...

Via bijgaande link worden de scores bijgehouden:

https://www.toernooi.nl/


MEI
31
Jeugdcommissie 2018 nieuws
Het tennisseizoen is in volle gang en de voorjaarscompetitie nadert al weer haar einde.
Het tennisseizoen is in volle gang en de voorjaarscompetitie nadert al weer haar einde. De activiteiten voor de jeugd staan echter pas aan het begin. De trainingslessen zijn al een tijdje gestart, maar de 8KRûnom is afgelopen week begonnen. Ook dit jaar spelen jeugdleden van omringende tennisverenigingen een competitie tegen elkaar. Er wordt per duo gestreden in poules van 8 voor de titels in de verschillende kleuren Oranje, Groen en Geel. Vanuit onze vereniging doen Kim Regtien en Norah Willekes (3/4 veld) mee in Oranje en spelen Hester Bultema en Dagmar Willekes op Groen (heel tennisveld). Dit lokale tennisgebeuren zal op vrijdag 13 juli worden afgesloten op onze tennisclub met o.a. een tennisclinic waar we de andere jeugdleden van het Galefjild ook bij zullen betrekken. Naast deze competitie zijn we ook aan kijken of we met een aantal jeugdleden kunnen deelnemen aan de najaarscompetitie, die wordt georganiseerd door de KNLTB. 
 
Omdat onze tennisvereniging dit jaar 50 jaar bestaat vieren dit jubileum op zaterdag 9 juni. Natuurlijk is er die dag ook van alles georganiseerd voor onze jeugd. Zo kan elk jeugdlid zijn vriendjes of vriendinnetjes enthousiasmeren en vragen om mee te doen aan het ochtendprogramma. Samen met onze nieuwe tennisleraar Roland Lucardie van Tennischool Lucardie gaan we er vanaf 10.00 uur een mooie tennisochtend van maken. Geen probleem als je nog geen racket hebt, wij hebben er voldoende. In de middag van 9 juni kun je je opgeven voor het ouder-kind toernooi dat van 15.30 – 16.30 wordt gespeeld. 
 
Natuurlijk zal er dit jaar ook een clubkampioenschap worden gehouden, net zoals het Pannenkoekentoernooi. Als wij een datum hebben vastgesteld dan zullen we jullie hier zo spoedig mogelijk over informeren.  
 
Zoals eerder geschreven zijn de tennislessen al begonnen, er is echter nog ruimte voor extra tennissers. Mochten er vriendjes, vriendinnetjes, nichtjes, neefjes of kennissen geïnteresseerd zijn in tennis neem ze dan een keer mee naar de training. 
 
Veel tennisplezier de komende maanden!
 
En voor vragen of opmerkingen ten aanzien van de jeugd kunnen jullie altijd terecht bij Daniel Beimers (06-21706225) en Joost Willekes (06-10432896)
 

Facebook > lees meer
Mooie opnames van ons park!
Jubileumbord Club van 50, klik op de foto                                NIEUWS VAN DE TRAINER