Van de  jeugdcommissie

Zaterdag 21 september 2019: clubkampioenschappen Jeugd in de categorie Oranje

Op een zeer zonnige zaterdagmiddag streden 5 jeugdige toppers van T.V. Galefjild om het predicaat Clubkampioen Oranje 2019. 4 van deze jeugdige tennissers spelen ook mee in de Oranje najaarscompetitie en spelen zo heel veel wedstrijdjes tegen onbekende tegenstanders. Deze keer echter een onderlinge strijd, die met name op de baan plaatsvond, want buiten de baan kan iedereen zeer goed met elkaar over weg. 

Het vijftal speelde vier wedstrijden om 1 gewonnen set tot de 4 games, waarbij op 3-3 een beslissende game werd gespeeld en op deuce is één winnend punt beslissend. Dit zijn ook de regels van de competitie met als doel korte wedstrijdjes tegen veel verschillende tegenstanders spelen. Het ¾ veld werd weer klaargezet middels de bekende losse lijnen en de kids konden van start. 

Onder het toeziend oog van opa en oma en een paar ouders werden er ontzettende leuke punten en wedstrijden gespeeld. Er valt geen wanklank te bespeuren, want elke twijfelbal wordt al snel opnieuw gespeeld in de vorm van een let. De uiteindelijke strijd om de titel was toevalligerwijs ook de laatste wedstrijd tussen Rudmer van Breeden en Ilse Weening. Het momentum verschoof van de ene naar de andere strijder, waarbij de lage maar felle zon ook nog een belangrijke rol speelde. Uiteindelijk besliste Rudmer op 3-3 de strijd in zijn voordeel, waardoor hij zich voor de derde achtereenvolgende keer mag kronen als clubkampioen Oranje. De wisselbeker, de gewone beker en zijn naam die wordt vereeuwigd op het bord in het Galenest zijn zijn deel. De andere deelnemers krijgen allemaal 2 tennisballen om hen aan te moedigen ook in hun vrije tijd lekker de baan op te gaan om hun tennisprestaties verder te verbeteren. 

Ontzettend leuk om te zien hoe dit groepje elkaar beter maakt en onderling veel plezier beleefd aan het tennis. Ook leuk om te vermelden dat nieuwkomer Silvan de Vries is aangehaakt bij dit groepje en met veel enthousiasme zijn tennisspel ontwikkelt. 

Voor de volledigheid bijgaand de eindstand en een paar foto’s. 

1. Rudmer van Breeden
2. Ilse Weening
3. Alwin Weening
4. Silvan de Vries
5. Femke Meeuwsen

Met sportieve groet,
JC T.V. Galefjild

Jeugd Clubkampioenschappen T.V. Galefjild 2018

In het weekend van 6 en 7 oktober 2018 werden de clubkampioenschappen voor de jeugd gehouden. Onder schitterende weersomstandigheden werd er door 12 kinderen gestreden om de titels in de kleuren Oranje en Groen. In de kleur oranje werd er getennist op drie kwart van het tennisveld en met oranje tennisballen. Na de gezamenlijke warming-up werd er op zondagmiddag gestart met de wedstrijden. Er waren twee poules van 4 deelnemers. Iedereen in dezelfde poule speelde 1 wedstrijd tegen elkaar waarin er werd gespeeld om 1 set tot de 4 games en waarbij deuce werd beslist door 1 punt. Poule 1 stond onder begeleiding van Daniël Beimers en bestond uit de spelers Ilse, Jasper, Onno en Senna . Poule 2 onder werd begeleid door Thijs Visser en bestond uit Alwin, Fabiënne, Femke en Rudmer. Waar de wedstrijden in Poule 2 leuk, gezellig maar kort waren, moest er in poule 1 vele lange wedstrijden worden gespeeld met zelfs een tiebreak (bij een stand van 4-4 wordt er bij de jeugd een tiebreak gespeeld) tussen Ilse en Jasper. De uiteindelijke eindstand in de poules waren beslissend voor het vervolg waarin de nummers 4 tegen elkaar streden om de plekken 7 en 8, de nummers 3 uit de poule om plek 5, de nummers 2 uit iedere poule om de bronzen medaille en de finale tussen de twee winnaars uit de poule. De wedstrijd om plek 7 ging tussen Onno en Femke en werd uiteindelijk in een tiebreak gewonnen door Onno. Fabiënne eindigde op de 6de plek door te winnen van Senna. Alwin pakte het brons door Jasper te verslaan. De uiteindelijke clubkampioen werd net als vorig jaar Rudmer. Hij was in de finale een maatje te groot voor Ilse. Iedereen gefeliciteerd met jullie plek, maar veel belangrijker nog met de ervaring die jullie hebben opgedaan, super leuk!

In de kleur Groen werd net als vorig jaar 1 poule afgewerkt met 4 meiden. In groen spelen de meiden Dagmar, Hester, Kim en Norah op heel veld en met groene tennisballen. Aangezien er hier hele wedstrijden werden gespeeld (een set tot 4 games en derde set super tiebreak) werd er besloten om het clubkampioenschap over twee dagen te verspreiden. Kim begon met een hele grote achterstand, want na het breken van haar pols heeft ze amper nog kunnen tennissen en daarnaast is ze ook nog eens de jongste. Extra leuk dat je wel gewoon mee deed Kim! Kim speelde eerst tegen regerend clubkampioen Dagmar. Een wedstrijd waarin beide meiden voor de winners gingen. Er is namelijk niets leuker dan een winnende bal te slaan. Dagmar ging er uiteindelijk met de winst van door. Hester en Norah streden op de andere baan een verbeten strijd uit. Hester was de bovenliggende partij in set 1, maar Norah herstelde balans in set 2, een set waarin alle games met deuce moesten worden beslist. De super tiebreak was bloedstollend spannend. Uiteindelijk kwam Hester met 9-5 voor, maar toch wist Norah de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hester wilde revanche en kreeg dit direct daarna  in haar wedstrijd tegen Kim die ze wel winnend afsloot. Op de zondag ging deze poule verder met de wedstrijd tussen Dagmar en Hester. En wederom kregen beide kanten de kans om de wedstrijd te winnen en moest er ook nu een super tiebreak aan te pas komen. Dagmar won uiteindelijk, zodat de finale een sisteract werd. In deze finales was er de ene mooie maar vooral lange slagenwisseling na de andere. Norah kwam op 3-1 voorsprong, maar moest vervolgens 8 games op rij aan Dagmar laten. Dit gebeurde niet zonder slag of stoot, maar Dagmar hield de rally gewoonweg langer vol, zodat Dagmar haar titel prolongeerde.

Het clubkampioenschap werd met de prijsuitreiking afgesloten, waarin alle deelnemers een prijs kregen. De winnaars mochten op de foto met de Friesland Cup bokaal, maar zullen later hun eigen beker krijgen. Bedankt voor jullie deelname, aanwezigheid en gezelligheid. Speciale dank voor de begeleiders Daniël Beimers en Thijs Visser.
 

Met sportieve groet,

De Jeugdcommissie

 

 


8KRûnom Competitie 2018

 

Vanuit onze tennisvereniging doen ook dit jaar kinderen mee aan de 8KRûnom competitie. Dit is een initiatief vanuit tennisverenigingen in de gemeente Achtkarspelen en omringende gemeenten als Tytsjerksteradiel en Grootegast. In zijn totaliteit strijden 21 koppels en bijna 45 kinderen in de verschillende ‘tenniskleuren’ Oranje, Groen en Geel op verschillende tennisparken om de titel, maar veel belangrijker ze komen in aanraking met andere tennissers van hun leeftijd en leren spelenderwijs de ins and outs van het tennisspel. Er wordt geselecteerd op leeftijd en er wordt geen onderscheid gemaakt naar geslacht. 


Kim Regtien en Norah Willekes spelen in Oranje mee. In Oranje spelen ze toepasselijker wijs met oranje ballen en op ¾ veld. Het duo heeft inmiddels twee wedstrijden gespeeld tegen Kootstertille en Buitenpost. Voor Kim waren dit de eerste echte wedstrijden tegen onbekende spelers. Norah deed vorig jaar al mee. Met twee overwinningen op zak gaat het duo aan kop in de Oranje poule.


Hester Bultema en Dagmar Willekes spelen gezamenlijk in Groen. Dit betekent dat ze op het hele veld spelen met Groen gekleurde ballen. Ook voor Hester geldt dat dit haar eerste echte wedstrijden zijn buiten het Galefjild. De dames maakten een vliegende start mee en wonnen tegen 13-jarige meiden uit Kollum. 


Via bijgaande link worden de scores bijgehouden: 

www.toernooi.nl

 

      

 

 

        


 


Hallo tennisvrienden, 

Het tennisseizoen is in volle gang en de voorjaarscompetitie nadert al weer haar einde. De activiteiten voor de jeugd staan echter pas aan het begin. De trainingslessen zijn al een tijdje gestart, maar de 8KRûnom is afgelopen week begonnen. Ook dit jaar spelen jeugdleden van omringende tennisverenigingen een competitie tegen elkaar. Er wordt per duo gestreden in poules van 8 voor de titels in de verschillende kleuren Oranje, Groen en Geel. Vanuit onze vereniging doen Kim Regtien en Norah Willekes (3/4 veld) mee in Oranje en spelen Hester Bultema en Dagmar Willekes op Groen (heel tennisveld). Dit lokale tennisgebeuren zal op vrijdag 13 juli worden afgesloten op onze tennisclub met o.a. een tennisclinic waar we de andere jeugdleden van het Galefjild ook bij zullen betrekken. Naast deze competitie zijn we ook aan kijken of we met een aantal jeugdleden kunnen deelnemen aan de najaarscompetitie, die wordt georganiseerd door de KNLTB.

 

Omdat onze tennisvereniging dit jaar 50 jaar bestaat vieren dit jubileum op zaterdag 9 juni. Natuurlijk is er die dag ook van alles georganiseerd voor onze jeugd. Zo kan elk jeugdlid zijn vriendjes of vriendinnetjes enthousiasmeren en vragen om mee te doen aan het ochtendprogramma. Samen met onze nieuwe tennisleraar Roland Lucardie van Tennischool Lucardie gaan we er vanaf 10.00 uur een mooie tennisochtend van maken. Geen probleem als je nog geen racket hebt, wij hebben er voldoende. In de middag van 9 juni kun je je opgeven voor het ouder-kind toernooi dat van 15.30 – 16.30 wordt gespeeld.

 

Natuurlijk zal er dit jaar ook een clubkampioenschap worden gehouden, net zoals het Pannenkoekentoernooi. Als wij een datum hebben vastgesteld dan zullen we jullie hier zo spoedig mogelijk over informeren. 

 

Zoals eerder geschreven zijn de tennislessen al begonnen, er is echter nog ruimte voor extra tennissers. Mochten er vriendjes, vriendinnetjes, nichtjes, neefjes of kennissen geïnteresseerd zijn in tennis neem ze dan een keer mee naar de training.

 

Veel tennisplezier de komende maanden! 

En voor vragen of opmerkingen ten aanzien van de jeugd kunnen jullie altijd terecht bij Daniel Beimers (06-21706225) en Joost Willekes (06-10432896) 

Blog

 
JUN
15
8KR√Ľnom Competitie 2018
Vanuit onze tennisvereniging doen ook dit jaar kinderen lees meer...

8KRûnom Competitie 2018

Vanuit onze tennisvereniging doen ook dit jaar kinderen mee aan de 8KRûnom competitie. Dit is een initiatief vanuit tennisverenigingen in de gemeente Achtkarspelen en omringende gemeenten als Tytsjerksteradiel en Grootegast. In zijn totaliteit strijden 21 koppels en bijna 45 kinderen in de verschillende ‘tenniskleuren’ Oranje, Groen en Geel op verschillende tennisparken om de titel, maar veel belangrijker ze komen in aanraking met andere tennissers van hun leeftijd en leren spelenderwijs de ins and outs van het tennisspel. Er wordt geselecteerd op leeftijd en er wordt geen onderscheid gemaakt naar geslacht.

 

Kim Regtien en Norah Willekes spelen in Oranje mee. In Oranje spelen ze toepasselijker wijs met oranje ballen en op ¾ veld. Het duo heeft inmiddels twee wedstrijden gespeeld tegen Kootstertille en Buitenpost. Voor Kim waren dit de eerste echte wedstrijden tegen onbekende spelers. Norah deed vorig jaar al mee. Met twee overwinningen op zak gaat het duo aan kop in de Oranje poule.

 

Hester Bultema en Dagmar Willekes spelen gezamenlijk in Groen. Dit betekent dat ze op het hele veld spelen met Groen gekleurde ballen. Ook voor Hester geldt dat dit haar eerste echte wedstrijden zijn buiten het Galefjild. De dames maakten een vliegende start mee en wonnen tegen 13-jarige meiden uit Kollum.

LEES MEER...

Via bijgaande link worden de scores bijgehouden:

https://www.toernooi.nl/


MEI
31
Jeugdcommissie 2018 nieuws
Het tennisseizoen is in volle gang en de voorjaarscompetitie nadert al weer haar einde.
Het tennisseizoen is in volle gang en de voorjaarscompetitie nadert al weer haar einde. De activiteiten voor de jeugd staan echter pas aan het begin. De trainingslessen zijn al een tijdje gestart, maar de 8KRûnom is afgelopen week begonnen. Ook dit jaar spelen jeugdleden van omringende tennisverenigingen een competitie tegen elkaar. Er wordt per duo gestreden in poules van 8 voor de titels in de verschillende kleuren Oranje, Groen en Geel. Vanuit onze vereniging doen Kim Regtien en Norah Willekes (3/4 veld) mee in Oranje en spelen Hester Bultema en Dagmar Willekes op Groen (heel tennisveld). Dit lokale tennisgebeuren zal op vrijdag 13 juli worden afgesloten op onze tennisclub met o.a. een tennisclinic waar we de andere jeugdleden van het Galefjild ook bij zullen betrekken. Naast deze competitie zijn we ook aan kijken of we met een aantal jeugdleden kunnen deelnemen aan de najaarscompetitie, die wordt georganiseerd door de KNLTB. 
 
Omdat onze tennisvereniging dit jaar 50 jaar bestaat vieren dit jubileum op zaterdag 9 juni. Natuurlijk is er die dag ook van alles georganiseerd voor onze jeugd. Zo kan elk jeugdlid zijn vriendjes of vriendinnetjes enthousiasmeren en vragen om mee te doen aan het ochtendprogramma. Samen met onze nieuwe tennisleraar Roland Lucardie van Tennischool Lucardie gaan we er vanaf 10.00 uur een mooie tennisochtend van maken. Geen probleem als je nog geen racket hebt, wij hebben er voldoende. In de middag van 9 juni kun je je opgeven voor het ouder-kind toernooi dat van 15.30 – 16.30 wordt gespeeld. 
 
Natuurlijk zal er dit jaar ook een clubkampioenschap worden gehouden, net zoals het Pannenkoekentoernooi. Als wij een datum hebben vastgesteld dan zullen we jullie hier zo spoedig mogelijk over informeren.  
 
Zoals eerder geschreven zijn de tennislessen al begonnen, er is echter nog ruimte voor extra tennissers. Mochten er vriendjes, vriendinnetjes, nichtjes, neefjes of kennissen geïnteresseerd zijn in tennis neem ze dan een keer mee naar de training. 
 
Veel tennisplezier de komende maanden!
 
En voor vragen of opmerkingen ten aanzien van de jeugd kunnen jullie altijd terecht bij Daniel Beimers (06-21706225) en Joost Willekes (06-10432896)